centrul de mediere braila 


ultimele stiri centru mediere

 

Medierea, o profesie cu multe beneficii


Invitatul emisiunii "Recrutat in Galati" : Mediator, Florica Lungu, Vicepresedintele Asociatiei Centrul de Mediere Sud-Est.

Citeste detalii... 

 

Mesaj adresat tuturor celor care doresc să urmeze cursuri de formare pentru calificarea în profesia de mediator.


 

In ultima perioadă a fost semnalată o intensificare a activităţii unor Furnizori de formare neautorizaţi de Consiliul de Mediere, care pretind că au dreptul legal să desfăşoare cursuri de formare în profesia de mediator.

Urmare acestui fenomen, Consiliul de Mediere, singura autoritate competentă în domeniul medierii, organism autonom, de interes public, înfiinţat în baza Legii nr. 192/2006, privind medierea şi organizarea profesiei de mediator, modificată şi completată, face următoarele precizări:

 Citeste detalii... 

 

 CE ESTE MEDIEREA

Reportaj TVR - Judecarea în instanţă are o alternativă - medierea


          4 milioane de dosare sufocă azi instanţele de judecată. 1.600 de oameni pot debloca sistemul. Nu sunt magistraţi ci mediatori, o profesie nouă în România, dar foarte răspândită şi apreciată în vestul Europei şi în America. Ei pot oferi românilor o alternativă mai ieftină şi mai simplă la procesele în justiţie.

          Procesul de mediere poate să înlocuiască, în timp, procedura judiciară în cazul unor conflicte care îngroşau până acum teancurile de dosare din Tribunale.

          De aproape doi ani, de când a fost creat Corpul mediatorilor, instanţele de judecată s-au obişnuit ca, la debutul unui proces, sa îi indrepte pe împricinaţi spre mediator. Se face astfel o economie de timp şi bani pentru toate părţile implicate. Pot deveni mediatori absolvenţii de învăţămant superior, nu neapărat de studii de drept, însă după urmarea unor cursuri de specialitate

          Vezi video aici

Reportaj preluat de pe site-ul TVRARTICOLE MEDIRE

 

LINK-URI UTILE 
 
 

Cauta in site

Introduceti in campul de mai jos cuvantul cautat:

Inscriere Newsletter

 

Adresa de e-mail:

 

MEDIERE

STOP JUSTIŢIEI NEDREPTE ! Campanie EVZ

 

 Potrivit Elisabetei Ciucă, judeţele fruntaşe la capitolul proceselor stinse prin mediere sunt Brăila, Bihor, Dolj şi Iaşi. În Brăila, anul acesta, au fost soluţionate 1.000 de dosare prin mediere, în vreme ce, anul trecut, în absenţa ultimelor modificări legislative, doar 20 de dosare au fost soluţionate pe această cale.

 

Medierea in cazuri de malpraxis

 

          Incepând din luna iulie a.c., Comisiile de monitorizare şi competenţă profesională pentru cazurile de malpraxis de la nivelul direcţiilor de sănătate publică vor avea obligaţia să raporteze, lunar, la Ministerul Sănătăţii situaţia sesizărilor primite şi modul de soluţionare al acestora.

 

 

Home   |   Cine suntem ?   |   Mediatori   |   Articole mediere   |   Stiri si evenimente   |   Galerie imagini   |   Link-uri utile   |   Contact

Webdesign: www.isagroup.ro