centrul de mediere braila 


ultimele stiri centru mediere

 

Medierea, o profesie cu multe beneficii


Invitatul emisiunii "Recrutat in Galati" : Mediator, Florica Lungu, Vicepresedintele Asociatiei Centrul de Mediere Sud-Est.

Citeste detalii... 

 

Mesaj adresat tuturor celor care doresc să urmeze cursuri de formare pentru calificarea în profesia de mediator.


 

In ultima perioadă a fost semnalată o intensificare a activităţii unor Furnizori de formare neautorizaţi de Consiliul de Mediere, care pretind că au dreptul legal să desfăşoare cursuri de formare în profesia de mediator.

Urmare acestui fenomen, Consiliul de Mediere, singura autoritate competentă în domeniul medierii, organism autonom, de interes public, înfiinţat în baza Legii nr. 192/2006, privind medierea şi organizarea profesiei de mediator, modificată şi completată, face următoarele precizări:

 Citeste detalii... 

 

 CE ESTE MEDIEREA

Medierea in cazuri de malpraxis


          Ministerul Sănătăţii continuă astfel procesul de modificare a prevederilor legale privind judecarea cazurilor de malpraxis, după ce, la sfârşitul lunii mai, a propus reglementări noi care vor duce la întărirea rolului şi a atribuţiilor comisiilor de monitorizare şi competenţă profesională pentru cazurile de malpraxis, dar şi la soluţionarea mult mai rapidă a cazurilor de malpraxis şi la reducerea procedurilor juridice. CSEKE Attila, ministrul Sănătăţii a semnat Ordinul privind completarea Ordinului nr 1343/2006 pentru aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a comisiei de monitorizare şi competenţă profesională pentru cazurile de malpraxis. Astăzi, proiectul actului normativ se află postat pe pagina de web a ministerului, la adresa www.ms.ro, secţiunea transparenţă decizională, pentru dezbatere publică.
          În premieră, la sfârştul lunii mai, Guvernul a aprobat proiectul de modificare a Legii 95/2006 privind reforma în sistemul sanitar, conform căruia prejudiciile stabilite de comisiile de malpraxis ale direcţiilor de sănătate publică se vor putea rezolva pe cale administrativă, prin înţelegere între victima actului de malpraxis (sau a aparţinătorilor acesteia) şi furnizorul de servicii medicale. De asemenea, se va putea realiza medierea dintre pacient şi furnizorul de servicii medicale de către mediatori specializaţi, la fel cu tendinţele europene. Tot atunci s-a decis ca reprezentanţii comisiei să stabilească circumstanţele, cauzele, natura şi întinderea prejudiciilor produse pacienţilor, nu numai dacă în cauză a fost sau nu o situaţie de malpraxis, aşa cum se întâmpla până în prezent.

*Articol preluat de pe site-ul http://www.replicaonline.ro/


ARTICOLE MEDIRE

 

LINK-URI UTILE 
 
 

Cauta in site

Introduceti in campul de mai jos cuvantul cautat:

Inscriere Newsletter

 

Adresa de e-mail:

 

MEDIERE

STOP JUSTIŢIEI NEDREPTE ! Campanie EVZ

 

 Potrivit Elisabetei Ciucă, judeţele fruntaşe la capitolul proceselor stinse prin mediere sunt Brăila, Bihor, Dolj şi Iaşi. În Brăila, anul acesta, au fost soluţionate 1.000 de dosare prin mediere, în vreme ce, anul trecut, în absenţa ultimelor modificări legislative, doar 20 de dosare au fost soluţionate pe această cale.

 

Medierea in cazuri de malpraxis

 

          Incepând din luna iulie a.c., Comisiile de monitorizare şi competenţă profesională pentru cazurile de malpraxis de la nivelul direcţiilor de sănătate publică vor avea obligaţia să raporteze, lunar, la Ministerul Sănătăţii situaţia sesizărilor primite şi modul de soluţionare al acestora.

 

 

Home   |   Cine suntem ?   |   Mediatori   |   Articole mediere   |   Stiri si evenimente   |   Galerie imagini   |   Link-uri utile   |   Contact

Webdesign: www.isagroup.ro